O-ringen Oskarshamn

  • 30 jul 2024

I år gick O-ringenveckan i Oskarshamn och smålandskusten, det avslutades med en seger för Kerstin Andersson. 

I år gick O-ringenveckan i Oskarshamn och smålandskusten med start måndagen den 22/7 som sedan avslutades i lördags den 27/7. Det bjöds på både sol och några regnskurar mellan tävlingarna och fikastunderna med klubben. Varje kväll samlades gänget för genomgång av dagens etapp och morgondagens upplägg. Då går man bland annat igenom dagens placeringar och morgondagens starttider och samlingsplats på den stora arenan.

Ryda SK hade totalt 13 stycken som gav sig ut i skogen, det har varit en hel del stenar och branter på kartorna och tungt att springa men också roligt. Etapp 1 och 2 hade man bytt ut medianerna från svart till blå för att underlätta och se alla stenar och branter. Etapp 3 var på ett mindre område och hade bara 146 kontroller ute för alla banor, vilket är lite för en så här stor tävling. Etapp 3, 4 och 5 hade ekvidistans 2,5 meter det vill säga att det skiljer 2,5 meter mellan varje höjdkurva och det brukar vanligtvis vara 5 meter. Två av den fem etapperna var medeldistanskaraktär, där gällde det verkligen att hålla koll på kodsiffrorna då det satt ute många kontroller.

Många fina placeringar togs, Tove Eriksson var snabbast den 3:e etappen i klassen medelsvår 2,5 km och Kerstin Andersson sprang 5 stabila orienteringslopp och fick gå ut i ledning på sista etappen. Den platsen höll hon vilket resulterade i en totalseger i klassen D65, Stort Grattis Kerstin! 

Bra jobbat i skogarna alla rydaorienterare, nu laddar vi upp inför nästa års O-Ringen i Jönköping!